Liksom jag

Först hette bloggen nåt annat, men det var jag inte nöjd med för det var liksom inte jag.

Var är magin i vardagen?

Kategori: Allmänt


Jag går gång på gång till det kombinerade kyl- och frysskåpet och rycker upp dörrarna.

Men nej. Hur mycket jag än önsketänker så dyker INTE en fantastisk matlåda upp ur tomma intet. Inte heller förvandlas raviolin eller pajen till något trevligare.

Jag bara undrar, ska det vara så?


Ett meddelande till nyttjare av kollektivtrafik

Kategori: Uppfostran av allmänheten


Det första jag tänker när jag tänker kollektivtrafik: stressade människor.

Ställ dig på en tågstation och du ser fler springande människor än i en fotbollsmatch (iaf om Zlatan spelar). Det är för mig OK. Spring och se dumma ut om ni vill. Så gör jag med. För att hinna med att kliva PÅ rätt tåg eller buss. 

Det som däremot stör mig nå så otroligt är hur stressade folk är att komma AV skiten. Alltså. Jag har testat. Du kan sitta nästan var som helst i tåget/bussen och du hinner ändå stå och vänta på att dörrarna ska gå upp. Du behöver inte stressa för att gå av. Jag vet två fall där någon gjort sig illa av att ställa sig upp för tidigt på bussen. Jag har aldrig hört talas om någon som inte hunnit av den. 

Tro bara inte att denna irritation har med din egen säkerhet att göra. Det här har liksom nått kulmen sedan jag stukade foten för knappt tre veckor sen (som faktiskt sammanföll med att jag började pendla). Oftast känner jag inget i den men jag har fortfarande problem med balansen. Det betyder att jag VÄGRAR ställa mig upp för den som sitter innanför mig, innan bussen har stannat. Personen blir irriterad och stressad, men varje gång det händer har jag kollat efter mänskan i fråga och ja, den har alltid fått stå och vänta på dörrarna ändå. 

Så ja. OBEY!

Men fetthuvun!

Kategori: Allmänt


Tydligen (ja jag orkar inte kolla upp det) är det massa snack om att blondinbella börjat träna jättemycket eller om att hon är tjock eller vad det nu var. Kan inte bry mig mindre om hennes kropp. Det jag däremot är så fruktansvärt trött på är hur den stackars människan ska granskas, hur hon än gör. Överhuvudtaget är jag så trött på objektifieringen av kvinnor och besattheten kring deras utseende.

Det är inget jag önskar någon men vore det inte lite uppfriskande med ramaskri om att Alex Schulman fått putmage eller att Cimon har fått celluliter, eller att annan valfri manlig bloggare klär sig fult etc etc. Sen kan man gärna jämföra två av dem med varandra också, trots att de bloggar om helt olika saker och har helt olika personligheter, utöver detta även diskutera huruvida de är bra förebilder för unga pojkar eller ej. 

SUCK!!


Nåt jag tänkt på och formulerar nu

Kategori: Uppfostran av allmänheten


Det här med reklamer med påhittiga barn. Typ Oscars bio (Viasat) och den där med ungen i Darth Vader-dräkt som försöker få saker att flytta på sig och till slut får bilen att blinka, men nä det är pappa som står med bilnyckeln i fönstret och blippar.

Jag har nåt att säga om detta.

ÅHHHHHHHHHHH!!!!!!!!

I mig blir det så fel när vuxna skriver manus om vad ett barn skulle hitta på som är sådär supergulligt och så som barn gör. Det är så töntigt, eftersom det för mig är helt uppenbart att det inte är ett barn som har kommit på det där. Det är liksom för uttänkt, för gulligt, för orealistiskt.

Sen varför det stör mig så mycket eftersom all reklam egentligen är sådär konstlad vet jag inte. Nåt med att man försöker kolonalisera barnvärlden för vuxenvärldens vinning? Om jag bara ska kasta ur mig nåt liksom.